Σαμοθράκη – Το μυστηριώδες νησί

Λίγα λόγια για το νησί

Η Σαμοθράκη δεν είναι ένας κοινός προορισμός. Εδώ δεν θα έρθει κάποιος για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή, ούτε για τα κοσμικά στέκια. Θα αφεθείς στο απόλυτο γαλάζιο και το εκπληκτικό πράσινο. Παραδεισένια τοπία, μαγευτικά δάση, ρυάκια, ποτάμια και καταρράκτες περιμένουν να σε αγκαλιάσουν, να ξεχαστείς από οποιοδήποτε άλλο ήχο πέραν του ανέμου και του τρεχούμενου νερού.

Απόσταση (Λιμένας Άβδήρων – Καμαριώτισσα): 35,8 ναυτικά μίλια

Ενδεικτική Διαδρομή

Καμαριώτισσα

Ο πρώτος σταθμός κατά την επίσκεψή σας στη Σαμοθράκη. Βρίσκεται στο δυτικό άκρο του νησιού, κι αυτό γιατί εδώ βρίσκεται το λιμάνι αλλά και η αφετηρία του οδικού δικτύου. Το όνομα της πόλης οφείλεται στον ομώνυμο ναό όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας από τις Καμάρες. Ο πιο κοσμοπολίτικος προορισμός του νησιού, αφού εδώ συγκεντρώνεται η νυχτερινή ζωή που φουντώνει τη θερινή περίοδο. Δίπλα στο ακρωτήρι θα βρείτε και τη μικρή λιμνοθάλασσα-υδροβιότοπο του Αγίου Ανδρέα.

kamariotissa

Παχιά Άμμος

Αμμώδης παραλία στην οποία υπάρχει οδική πρόσβαση. Αν και ασφαλτοστρωμένος ο δρόμος, η διαδρομή είναι σχετικά δύσκολη λόγω στενότητας και ανηφορικής δομής των δρόμων. Πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμος θυμίζει κάτι από Κυκλάδες.

Κρεμαστό Νερό

O καταρράκτης ονομάζεται Κρεμαστό Νερό και πέφτει από ύψος 180 μέτρων! Είναι ο υψηλότερος στον κόσμο που χύνεται σε θάλασσα, ο 4ος μεγαλύτερος στην Ευρώπη και ο 11ος στον κόσμο. Την ονομασία του την πήρε γιατί πέφτει στη θάλασσα καθώς και επειδή το χειμώνα λόγω των πολλών νερών δεν γλείφει τα βράχια αλλά πέφτει στον αέρα! Είναι προσβάσιμος μόνο από τη πλευρά της θάλασσας και θα την επισκεφθείτε με την Avdiros Sailing!

Βάτος

Εξωτική, άγρια και ξεκομμένη από το υπόλοιπο νησί παραλία με ανεξερεύνητες σπηλιές, καταρράκτες, καταγάλανα νερά και βράχια, προσεγγίσιμο μόνο μέσω θαλάσσης. Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το μοναδικό μέρος με την Avdiros Sailing!

Της Γριάς τα Πανιά

Τα πανιά της γριάς ή της γριάς τα τζάτζαλα όπως λέγεται στην τοπική διάλεκτο είναι ένας πανέμορφος γεωλογικός σχηματισμός πάνω σε γρανίτη, μοναδικός στον κόσμο. Ο θρύλος λέει πως κάποτε ζούσε εδώ μια ηλικιωμένη γυναίκα με μόνη συντροφιά τα κατσίκια της. Μια μέρα, είχε αφήσει τα πλυμένα ρούχα της στο βράχο να στεγνώσουν, φύσηξε δυνατός αέρας που τα κατέσχισε και τα πέταξε στην ακτή. Στεναχωρημένη και πικραμένη η γυναίκα τα καταράστηκε να πετρώσουν, όπως και έγινε! Της Γριάς τα Πανιά δεν είναι παρά τα ρούχα της ηλικιωμένης εκείνης, που έμειναν πάνω στο γκρίζο βράχο να διακρίνονται μόνο από τις ολόλευκες γραμμές που τον κατασχίζουν.

elGreek
en_USEnglish elGreek